Hirdetés

AZ IDEÁLIS FŰTÉS 10 ISMERTETŐJEGYE A KÉMÉNYSEPRŐ TANÁCSAI!

1. Az olyan fűtés, amelynél a hő sugárzással adódik át. A nagy hőtároló felületek, mint például a falak, a padlók, a cserépkályha felszíne, stb. felmelegedve azután lassan és egyenletesen adják át a hőt a helyiség levegőjének. Ez áll legközelebb az ember természetes hőigényéhez és kellemes közérzetéhez.

2. Az olyan fűtés, amelynél lehető legkevesebb a konvekciós – levegőáramlással járó hőátadás. Ugyanis az állandó hideg-meleg levegő-cirkuláció a helyiségben sok port kever fel és azt lebegtetve meg is tartja, a levegő túlzottan fel is melegedhet és szárazzá válhat. A levegőáramlás elkerülésével a levegő kellemetlen elektrosztatikus feltöltődése is alacsony szinten tartható.

3. Az olyan fűtés, amelynél mind a helyiség levegője, mind annak határoló falai közel azonos hőmérsékletre melegednek fel (a hőmérséklet-különbség ne legyen több mint 3°C).

4. Az olyan fűtés, amely a hőt – a helyiségben – alulról fölfelé lehetőleg közel azonosan osztja el.

5. Az olyan fűtés, amelynél a fűtőtest felületi hõmérséklete viszonylag kicsi (fémfelületek esetében maximum 50°C). A túl meleg fém fûtűfelületeken, vagy az elektromos fűtések izzó fûtőspirálján megperzselődnek a levegőben lebegő porrészecskék, amelynek következménye a rossz levegő és a kellemetlen szag.

Hirdetés

6. Az olyan fűtés, amely környezetkímélő, a legkorszerűbb technikai színvonalat képviseli és kielégíti a vonatkozó elõírásokat.

7. Az olyan fűtés, amely takarékos, optimálisan nagy hatásfokkal működik.

8. Az olyan fûtés, amely jól szabályozható és lehetővé teszi, hogy a különböző rendeltetésű helyiségekben a megfelelő hőmérséklet elérhető legyen (pl. a hálószobában hidegebb, mint a lakószobában, vagy a fürdőszobában).

9. Az olyan fűtés, amely nem okoz kellemetlen szagokat a lakótérben és csendes, de még jobb, ha a szivattyú és az égő működése sem hallható.

10. Az olyan fûtés, amely komfortos és egyszerűen kezelhető

Hirdetés

Post Author: igyelnek

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *