Hirdetés

4 praktika a billentyűzet kipucolására

A billentyűzet az, amit legtöbben rendszeresen használunk, nem is keveset. Bizony teli van mindenféle szennyeződéssel, nem is csak a felszíne, de mélyen, bent a gombok közt. Ennek legnagyobb része egy megfordítással kiszóródik, de honnan tudom megbízhatóan kitermelni ezt a sok koszt, és hogy tudom biztosítani, hogy semmilyen fertőzés nem tapad rá a billentyűzetre, amit aztán az ujjaimmal beviszek a számba és a szervezetembe.

Legelőször is rendszeres tisztítással.

Nézzünk 4 praktikát, hogyan tisztítsuk ki hatékonyan a billentyűzetet:

1. A legegyszerűbb, és valószínű, hogy különösebb bevásárlást sem igényel a fogkefe és a fültisztító pálcika használata. Legtöbb háztartásban mindkettő szokott kéznél lenni. Kapcsoljuk ki a számítógépet, majd mártsuk egy kis alkoholba, szeszbe a fültisztító pálcikát, majd töröljük ki vele a billentyűk közötti részt, és utána egy már nem használatos fogkefével dörzsöljük át a billentyű teljes felületét.

Hirdetés

2. A billentyűzet számára kapható a boltban (ezért már bizony ki kell mozdulni a lakásból) egy speciális tisztító gél. A módszer egyszer és hatásos: a cuccot bele kell tömködni a billentyűzet közötti résekbe, és már rántja is magával az összes beragadt koszt és baktériumot. Hetente egyszer nyugodtan használhatjuk.

3. Ablaktisztító: fújjuk le ablakpucolóval a billentyűzetet, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ez a kisebb koszolódások esetén kiváló, de ha már tele van a gombok között morzsával, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.

4. A legdrágább és leghatásosabb módszert hagytuk a legvégére, ez a sűrített levegő. Ez a legmélyebben fekvő, elérhetetlen részekről is kisepri a koszt.

Hirdetés

Post Author: igyelnek

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *